Håltagning


EFFEKTIVA RIVNINGSMETODER

RIVNING OCH DEMOLERING

Rivning och demolering innefattar många metoder och utförs vid alla ombyggnationer eller renoveringar. Valet av metod beror på hänsyn till miljö, ljudnivåer, tid och pris. 

Selektiv rivning eller lättrivning innebär att man river och demonterar olika material ifrån varandra för sortering. Lättrivning innebär också rivning av bland annat trä- och gipsväggar, träbjälklag eller rivning av installationer.

När hårda material står i vägen behövs andra metoder. I betong och tegel är det i stället håltagning genom borrning eller sågning som utförs.


Vid större rivningar i hårda material finns det effektivare lösningar. Här kan i stället rivningsrobot användas. 

En rivningsrobot är en eldriven hydraulisk larvgående maskin som är specialkonstruerad för att bila sönder eller klippa ned bland annat betong och tegel. 

Och användningsområden finns det gott om.

Rivningsrobot används för att ta ned hela väggar, bjälklag och våningsplan, eller dörrar och fönster. Man kan också använda robot för att riva ner installationer och för att bila bort t.ex. golvplattor.


Rivningsrobot med Hydraulhammare

Våra hydrauliska hammare har en oöverträffad kapacitet. Här ser vi hur vår 1-tonsrobot med hydraulhammare effektivt plockar ner en betongtrappa utan bekymmer genom att använda en hydraulhammare.

Vi använder elektriska rivningsrobotar i storlekar upp till 4 ton. 

Rivningsrobotar är ett fantastiskt verktyg för att effektivisera arbetet med avsevärt förkortad arbetstid och belastning.

Dammhantering med Rivningsrobot

Dammhantering vid rivning och demolering är alltid ett visst problem. Men det finns effektiva åtgärder. Vi använder oss av evakueringsfläktar, joniseringsaggregat, luftrenare och vatten för att få bukt på det större problemen med damm för att skapa en god arbetsmiljö.

Här ser vi hur vår Husqvarna DXR 140 utrustad med en hydraulhammare med vattenmunstycke hanterar bilning av betongfundament.

Rivningsrobot med Betongsax

Med hjälp av hydraulisk betongsax kan våra robotar med lätthet klippa ned betongelement, konstruktioner, valv och tak. En effektiv och förhållandevis tyst metod för rivning av betong.

Här ser vi hur sax används på ett arbete i Strömstad.

Vajersågning i Banklokal

Halden, Norge
Gamla fabrikslokaler återanvänds och blir 19 nya, fräscha och toppmoderna, lägenheter med strålande utsikt mot forsen och Fredrikstens Fästning. Med hjälp av rivningsrobot bilas husets två trapphus ned. Alla väggar rivs och hiss rivs. 

Ett totalt utblåst skal, redo att bli nya fina bostäder.

Djäknehuset i Skara
En kulturminnesmärkt byggnad ifrån slutet av 1800-talet som agerat läroverk i ett sekel blev under 2019 Skaras nya statshus, lämpligt nog, med sin regala plats alldeles bredvid Skaras domkyrka. 

Här var selektiv rivning huvudsysslan för Dalslands Betonghåltagning när väggar och golv revs för att göra plats för nya fränscha lokaler. Allt med stor hänsyn till det historiska arv byggnaden bär på. 

Byggnationen nomineras till Årets bygge 2020.

.

Vajersågning i Strömstad
Vajersågning i Hyltebruk

Stora Enso, Hyltebruk. 
Det välkända och klassiska bruket i Hyltebruk genomför regelbundna ombyggnationer. Men en större ombyggnation genomförs 2018-2020 där en gammal industri rustas upp för nya användningsområden.

Dalslands Betonghåltagning AB bistår med rivning av fundament och betongkonstruktioner.

KONTAKTA OSS

Dalslands Betonghåltagning AB

Professionell håltagning, rivning och sanering.

  • Västra Torpvägen 11, 668 92 ED
  • 010 47 11 750
  • kontakt@betongborr.se

Offert &
Kalkyl

Arbetsledare
Dalsland

Arbetsledare
Skaraborg

Instagram

Adress

Dalslands Betonghåltagning AB
Västra Torpvägen 11
668 92 Ed

Telefon

Telefon:  010 47 11 750 
Mobil: 0706 86 06 96