Håltagning


VAJERSÅGNING UTAN BEGRÄNSNING

VAJERSÅGNING

Vajersågning är en exeptionell metod för större sågsnitt. Metoden används ofta i miljöer där sprängning inte är möjlig eller tillåten. Det är också den rekommenderade metoden för sågning i väldigt tjocka material.

Metoden går helt sonika ut på att man slår en diamantvajer runt objektet. Vajerns längd har teoretiskt ingen begränsning och man kan i princip såga igenom hur tjocka objekt som helst.

Vanliga användsningsområden är vid rivning av äldre bankvalv eller större betongfundament inom industrier samt vajersågning i berg.

Dalslands Betonghåltagning AB har mångårig erfarenhet ifrån avancerad vajersågning. 


Vajersågning av betongfundament

Vajersågning är ett otroligt effektivt verktyg för att såga av stora fundament eller berg. Metoden är exakt och vibrationsfri.

Här i videon bredvid ser man hur vi sågar bort betongfundament ifrån golv och efterlämnar oss en helt slät yta, redo att användas på nytt.

Vajersågning i Hyltebruk

Stora Enso, Hyltebruk. 
Det välkända och klassiska bruket i Hyltebruk genomför regelbundna ombyggnationer. Men en större ombyggnation genomförs 2018-2020 där en gammal industri rustas upp för nya användningsområden.

Dalslands Betonghåltagning AB bistår med rivning av fundament och betongkonstruktioner. På bilden till vänster ser vi hur vajersågning används för att kapa ett större betongfundament.

I Strömstad vajersågar vi för att kapa större betongfundament ifrån den tidigare kajen. De massiva fundamenten lyfts därefter bort med pråm. I en känslig havsmiljö och under tidspress var vajersågning det enda alternativet.

Den nya kajen stod klar under 2019.

Vajersågning i Strömstad
Vajersågning i Banklokal

Hällevadsholm, en övergiven banklokal görs om till lägenheter. Men bankens gamla bankvalv behöver hanteras.

Dalslands Betonghåltagning AB använder vajersågning och rivningsrobot för att såga nya dörrar och fönster i de tjocka och kraftigt armerade bankvalvsväggarna.

KONTAKTA OSS

Dalslands Betonghåltagning AB

Professionell håltagning, rivning och sanering.

  • Västra Torpvägen 11, 668 92 ED
  • 010 47 11 750
  • kontakt@betongborr.se

Offert &
Kalkyl

Arbetsledare
Dalsland

Arbetsledare
Skaraborg

Instagram

Adress

Dalslands Betonghåltagning AB
Västra Torpvägen 11
668 92 Ed

Telefon

Telefon:  010 47 11 750 
Mobil: 0706 86 06 96